Legközelebbi óra
Hétfő
18:00 - 19:00
Kezdő Bachata - Kezdés január 18-án
Székesfehérvár SZÉPŐ
Oktató: Földi Anikó

Részletek...
Legközelebbi esemény
Nincs elkövetkezendő esemény!
Tánciskolák
Békásmegyeri Köz.Ház
1039 Budapest, Csobánka tér 5.
Marczibányi téri Művelődési Központ
1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A
Voke József Attila Művelődési Központ
2120 Dunakeszi Állomássétány 17.
Gazdagréti Közösségi Ház
Bp.XI.ker., Törökugrató u.9.
Gilda Max Óbuda
Bp.III.ker., Flórián tér
+21 Kultúrhely és Koktélbár
Dorog, Munkás u.2.
Komáromi Közösségi Ház
Komárom, Jedlik Ányos u.8.
Ürömi József Nádor Általános és Művészeti Iskola
2096 Üröm, Iskola u.3.
Fejér Megyei Művelődési Központ
8000 Székesfehérvár, III.Béla király tér 1.
El Paso Tánc & Rendezvény Centrum - Győr
Győr Zechmeister u.2.
Táncosok Klubja
1138 Budapest, Váci út 178
Székesfehérvár SZÉPŐ
Székesfehérvár 8000, Honvéd u. 1.
Casa de la Musica
Budapest VIII. ker. Vas u. 16.
Láng Fitness
Gödöllő Dózsa György út 35 ( az emeleten )
Káposztásmegyer, Közösségi Ház
1048 Budapest, Lóverseny tér 6.
Dorog, József Attila Művelődési ház
2510 Dorog, Otthon tér 1.
Barrio Latino Café
1065 Budapest, Ó utca 33.
ViláGCsüCsök
XIII. kerület, Váci út 50, 2-es kapucsengő
Oktatott stílusok, táncok
Salsa Caballeros - Oktatott stílusok, táncok

A salsa egy világszerte elterjedt társasági tánc neve, mely az utcai latin táncokhoz sorolható. A név közvetlen jelentése fűszeres szósz, mely eredetileg a salsa zenére vonatkozott, de elterjedten használják a tánc jelölésére.

Los Angeles Salsa Style

A Los Angeles-i salsa stílus a legfiatalabb a salsa stílusok között, a New York-i salsa formai vonásait megtartva a '90-es évek vége felé önálló karaktert alakított ki magának az akrobatikus elemek alkalmazásával. Eleinte a N.Y. stílus 1-re táncolt feldolgozásának volt tekinthető. Eredete miatt előfordulhat, hogy egyes helyeken még mindig 2-re táncolják. A Los Angeles-i salsára a showtánc stílus a legjellemzőbb, melyet nem elsősorban a táncpartner örömére, hanem inkább a táncoló párt körülvevő nézőközönség lenyűgözésére táncolnak. Így a látvány fokozására sorozatos ejtésekkel, dobásokkal és átfordításokkal tűzdelik tele figuráikat.

Kubai Salsa

A ma ismert kubai salsa stílus figuraanyag lényegében néhány közkedvelt floridai salsaiskola gyűjtése, illetve annak továbbfejlesztése. A kubai salsára jellemző a természetesség, a vidámság, az egyszerű ritmus. A pár mozgása folyamatosan körkörös, táncirányok nélkül, amit az olykor a felismerhetetlenségig túlbonyolított virtuóz kézmozdulatok, és az afro testmozgás díszít.

Salsa ladie's style

Afro rumba

Bachata

A Bachata egy zenei stílus és tánc.

A bachata egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú latin zenei stílus. Az eredetileg a Dominikai Köztársaságból származó gitárzene a merengue-vel karöltve mára a salsa klubok közkedvelt kiegészítő táncává fejlődött. Népszerűségét az egyszerű, könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti, habár a lépéseket kísérő csípő és testmunka elsajátítása hosszas gyakorlást igényel. 2002-től bekerült az autentikus latin táncversenyek versenyezhető kategóriái közé, amelynek hatására a bachata gyors fejlődésnek indult. A romantikus hangulatú bachata a salsa táncos bulik kísérőműfajaként mára már az egész világot meghódította.

A tánc a szoros, gyakran teskontaktusos tánctartása miatt rendkívül érzéki hatást kelt, így rajta keresztül elsősorban a másik nem iránt érzett erotikus vonzalmunk fejeződik ki. Éppen emiatt a fokozott intimitás miatt egy gentleman nem táncol válogatás nélkül mindenkivel bachatát, mert azt különleges alkalomnak tartja, amely legtöbbször szeretők, párok és házastársak részére szól. Hazánkban a bachata népszerűsége az Aventura nevű zenekar „Obsesión” című számával kezdődött.

Cuban cha-cha

Reggaeton

A reggaeton gyökerei a panamai reggae zenéből származnak.

Egyfajta városi zene, amely az 1990-es évek elején vált népszerűvé az amerikai fiatalok körében. Ezután 2004-ben terjedt át Észak-Amerikába, Európába, majd Ázsiába. A panamai reggaeből fokozatosan alakult ki ez az új zenei stílus. A reggaetón a nyugat-indiai, a reggae és a dancehall zenét ötvözi a latin-amerikai stílusokkal, mint a bomba, plena, salsa, merengue, latin pop, cumbia, bachata a hip-hop, és a kortárs R&B. A reggaetont befolyásolta a hip-hop és jamaikai dancehall, de hiba lenne a reggaetont úgy definiálni, mint az előbb említett műfajok spanyol vagy latin változata. A reggaetonnak megvannak a maga sajátos ütem- és ritmusjellemzői.

A hip-hop, a rap és a reggae keverékeként a reggaeton megmozgatta a Puerto Ricóban, a Dominikai Köztársaságban, Venezuelában és USA latin-kulturális központjaiban élő ifjúság képzeletvilágát. Ennek hatására a reggaeton fokozott elterjedésével egyre inkább a puerto ricó-i eredet terjedt el a köztudatban.

Merenque

Dominikai Köztársaság és Haiti egyes részeinek nemzeti tánca.Két tánc kombinációja, az afrikai és a francia menüetté, a késő XVIII. és kora XIX. századból. A fekete rabszolgák látták, hogyan táncolnak a fehérek és a saját ünnepeiken utánozták "gazdáikat". Ám ezek a táncok unalmasak voltak, így hozzáadták saját pergő dobritmusukat és ugrásaikat. Az eredeti merengue-et nem párok táncolták, hanem körtánc volt, ahol a férfiak és nők egymással szemben állva fogták a másik kezét, karnyújtásnyira. Nem fonódtak össze és az eredeti mozgás csak a vállak rázásából és néhány lépésből állt. Nem volt csípőmozgás, mint ma, mivel az afrikai táncokban nem mozgatják a csípőt. Így a merengue története meglehetősen hasonlít az amerikai Dél Cake Walk-jának kialakulására. Párban táncolják, ahol a partnerek szorosan fogják egymást. Oldal- és körkörös irányba mozognak, kis lépésekkel. Forgatások tarkítják, ám egymás kezét nem engedik el. Mára a merengue a salsa kistestvérévé vált.

Zumba

Latin ritmusokkal tarkított legújabb táncos őrület és fitness program. Autentikus zene, stílus, könnyen elsajátítható koreográfia. Jókedvre derít, alakot formál, állóképességet fejleszt. Kezdőknek, profiknak, fiúknak, lányoknak egyaránt ajánlott!

Az alábbi táncok találhatók meg a koreográfiákban: Salsa, Rumba, Cumbia, Reggaeton, Samba, Flamenco, Hastánc, Afrikai táncok, Calypso, Quebradita, American Mix, Merengue, Bachata, Pop, Tango, Hip-Hop, Batukada, Vallenato, Cha Cha, Conga, Axé...

A Zumba Dél-Amerikából nevezetesen Kolumbiából származik, megalkotója Beto Perez. A zumba onnan ered, amikor is Beto egyik fitness órájára annyira sietett, hogy otthon felejtette az órára szánt zenéket. Amit csak a finess centerbe érve vett észre. Nem volt mit tennie, az órát meg kellett tartsa, de csak az ő általa kedvelt zeneszámok voltak nála a kis MP3 lejátszóján, nevezetesen a tradicionális Latin salsa és merengue. A helyzet kihívás elé állította a fitness edzőt, improvizálnia kellett az alapvetően nem fitnessre tervezett zenékkel és mozdulatokkal. Az óra után többen odamentek hozzá, hogy ha nem túl nagy kérés akkor többször is tartson ilyen órákat. És így megszületett a Zumba Fitness-Party!!!

Ajánlott öltözet: kényelmes, sportos!

Oktatóink szintje: Zumba Basic

A különböző salsa sílusok leírását megtalálod az EXTRÁK menüpont alatt!

Videó
Képek
salsa-caballeros-I20150410_162salsa-caballeros-I20150410_056salsa-caballeros-I20121127_074salsa-caballeros-I20121127_014
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre!